Politica retur

Returnare produse si rambursare

Info retur Telefon 0727 023 721

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului.

În concluzie, clienţii www.baumitdistribution.ro pot returna produsele cumpărate, în ambalajul original, nefolosite, fără uzură, în termen de 14 zile lucrătoare de la primire fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelaşi serviciu de transport cu care s-a făcut expedierea. S.C. Cristimar Ella Import Export S.R.L. va înlocui produsele returnate cu alte produse de aceeaşi valoare, alese de către client, în cel mult 14 de zile. Produsele înlocuite nu includ cheltuielile de transport, care vor fi suportate de către cumpărator.
Returnarea banilor se realizează tot în termen de 14 de zile de la primirea si verificarea starii produsului.
ACESTE CONDIȚII DE RETURNARE SE APLICĂ EXCLUSIV ACHIZIȚIILOR REALIZATE ONLINE, pe www.horecamag.ro, NU ȘI CUMPĂRĂTURILOR REALIZATE ÎN MAGAZINUL NOSTRU FIZIC din Șoseaua Pantelimon, nr. 146, bl. 101, parter, sector 2., Bucuresti

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014: consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 calendaristice zile de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 14 zile calendaristice de la denuntarea contractului. Se recomanda utlizarea aceluiasi serviciu de transport utilizat pentru receptionarea produselor

S.C. Cristimar Ella Import Export S.R.L. va inapoia contravaloarea comenzii in cel mai scurt timp posibil de la primirea produsului returnat. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport daca livrarea s-a facut prin alte metode decat cea standard oferita de S.C. Cristimar Ella Import Export S.R.L.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (de preferat in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.

Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si doar in cazul contractelor la distanta ( orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a multor mijloace de comunicare la distanta, panala si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul).

Obligatiile care revin S.C. Cristimar Ella Import Export S.R.L.

Rambursarea integrala a sumelor primite ca plata. Rambursarea sumelor se va face folosind aceleasi modalitati de plata rezonabil aplicabile (in cazul platii numerar la livrare, rambursarea se va face prin transfer in cont bancar transmis neechivoc de consumator). Indeplinirea obligatiei de rambursare se face in termen de 14 zile de la primirea cererii de retur.

Obligatiile care revin consumatorului

Produsele sunt inmanate S.C. Cristimar Ella Import Export S.R.L. personal sau predate unei persoane autorizate (curier desemnat) fara intarziere nejustificata si in decurs de maxim 14 zile de la anuntarea deciziei de retragere din contract. Consumatorul suporta costurile de returnare. Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

Produsele nu se pot returna decat daca sunt sigilate/ cutia nedeschisa/ cutia nu prezinta urme in interior ca a fost deschisa. 

Retur de produse

Puteti solicita returul de produse in urmatoarele cazuri:

  • Produs nefunctional/deteriorat in primele 48 ore de la receptie. In cazul in care produsul achizitionat a fost livrat nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, in urma notificarii scrise sau prin prezentarea la sediu in termen de 48 de ore de la primirea produsului. Va recomandam ca verificarea/testarea produselor comandate sa se faca in termenul de 48 de ore. Orice reclamatie ulterioara nu se ia in considerare.
  • Produs in colet deteriorat. Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor. Pentru dovezi, coletul poate fi fotografiat si se poate intocmi un proces verbal impreuna cu reprezentantul firmei de curierat in care sa fie mentionata starea coletului din momentul livrarii. Riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat integral in momentul in care intrati in posesia fizica a produsului. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare. In cazul in care se utilizeaza un transportator insarcinat de catre consumator, riscul este transferat in momentul livrarii produselor catre transportator.
  • Produse livrate gresit. In cazul in care s-a livrat alt produs decat cel comandat.

Returnarea produselor la sediul S.C. Cristimar Ella Import Export S.R.L. se poate face de luni pana vineri in intervalul 09:00 – 17:00.

 Drepturi și obligații

    1. Administratorul site-ului www.baumitdistribution.ro iși rezervă dreptul de a modifica în orice moment conținutul acestui acord, fără notificarea prealabilă a persoanelor care îl utilizează, denumite in continuare „Utilizatori”. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si condițiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.
  1. Prin folosirea site-ului www.baumitdistribution.ro, utilizatorul se declară de acord asupra faptului ca legile române vor guverna Termenii și condițiile de utilizare și orice dispută de orice fel care ar putea să apară între utilizatori si administratorii www.baumitdistribution.ro sau asociații/partenerii/afiliații acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă, iar dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat in instanță, in conformitate cu legile române in vigoare.

Modificarea informațiilor afișate pe site

  1. Administratorul www.baumitdistribution.ro își rezervă dreptul de a modifica structura și interfața oricărei pagini sau subpagini a site-ului www.baumitdistribution.ro în orice moment și la orice interval de timp liber ales, având dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, parțial sau în totalitate serviciile puse la dispoziția publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuală sau generală.
  1. Prețurile serviciilor de pe acest site pot diferi de cele curente deoarece intre momentul unor eventuale modificări a prețurilor și publicarea acestora pe site poate trece un timp nedeterminat.
  1. Administratorul www.baumitdistribution.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor de pe site, însa uneori acestea pot conține inadvertențe (specificațiile sau prețul serviciilor pot fi modificate fără preaviz sau pot fi viciate de erori de operare). Atenție: fotografiiile prezente pe site au caracter informativ.

Contact:

Daca aveți întrebări sau nelămuriri în legătură cu acești termeni de utilizare, nu ezitați să ne contactați prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email

S.C. Cristimar Ella Import Export S.R.L.

Şoseaua Pantelimon, nr. 146  Bucureşti

J40/8298/1991

RO3012379

Persoana de contact:

Lefter Mihaita

Tel: +40 722 666 652